Over het boek

“Als je het liefste krijgt, wat je niet wilde”

Wat doe je als je pasgeboren baby ernstig gehandicapt blijkt te zijn?
En de toekomstdromen over jouw gezin compleet in duigen vallen?
Wat als je, volgens de artsen, blij mag zijn als je kind ouder dan twee wordt?

Voor de meeste ouders zijn dit gelukkig geen vragen. Wel voor Ilse en haar man. Na Merles geboorte raken zij in een aangrijpende rollercoaster die niet tot stilstand lijkt te komen. Als het jonge gezin na 2 jaar meer rust vindt, gebeurt er iets afschuwelijks. Bikkeltje gaat over onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Ook als dat kind niet is, zoals je hoopte. Merles moeder geeft een indringend en intiem verslag.

Dit zeggen anderen over Bikkeltje:

"Dit boek is een getuigenis van liefde, die inspirerend kan zijn voor families die moeten leven met een kind met beperkingen. Voor zorgverleners is het een uitnodiging om routines te doorbreken en anders beschikbaar te zijn voor gezinnen die leven moeten met de chronische ziekte van hun kind. Het is een boodschap voor de samenleving die nauwelijks weg weet met wat niet beheersbaar is."

Manu Keirse (klinisch psycholoog en rouwspecialist)

“Verdrieten om verlies en tegelijkertijd een momentje maken, dat is wat Ilse Ooms prachtig gedaan heeft.”

Roos Schlikker (schrijver en columnist)

“Ilse beschrijft in ‘bikkeltje’ op een erg persoonlijke maar tegelijkertijd herkenbare manier haar ervaring met de zorg. Vanaf het moment dat ze te horen krijgt dat er mogelijk iets mis is met hun kindje, laat het verhaal je niet meer los. Verder laat het ons maar weer eens zien dat goede communicatie van levensbelang is en dat het ‘onderbuikgevoel’ van zwangeren altijd serieus genomen moet worden.”

Bertho Nieboer (gynaecoloog)

“Bikkeltje is heel herkenbaar voor ouders van zorgintensieve kinderen en een eyeopener voor professionals.”

Véronique Werz (oprichter en eindredacteur Lotje & Co)

Lees hier meer reacties.

Stichting Zeldzaam

Met de aankoop van het boek steun je de stichting Zeldzaam, die ouders van kinderen als Merle ondersteunt.

Dream or donate

Een boek uitgeven in eigen beheer is erg duur. Denk aan kosten voor opmaak, drukwerk, distributie, administratie en promotie. En ik moest alles vooruit betalen, in de hoop dat de gedrukte boeken ook echt verkocht worden. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Zeldzaam, die ouders van kinderen als Merle ondersteunt. Wil je me helpen? Heel graag! Op https://nl.dreamordonate.com/dromen/bikkeltje-in-de-boekwinkel/ lees je precies hoe dat kan. Alvast heel erg bedankt!

Over de auteur

Ilse Ooms (1980) werkt als docent communicatie op de Hogeschool Rotterdam. In 2010 kreeg zij een dochtertje, Merle. Er bleek van alles mis met dit kleine meisje. Op www.bikkeltje.nl deelt zij haar ervaringen. Hiermee wil zij mensen laten zien wat het is om een (ernstig) beperkt kind te hebben en hoopt zij de vaak complexe en intensieve zorg voor deze kinderen te kunnen verbeteren. Ilse heeft samen met haar man (Patrick) vier dochters gekregen.